Et ærligt og nært portræt af Bodil Jørgensen – en af Danmarks største og mest alsidige skuespillere og en af de få kunstnere, der mestrer både den dybe alvor, tragedien og den helt gakkede og grænseoverskridende humor.

Bodil Jørgensen er et spirituelt og dybt troende menneske, der tre gange har set døden i øjnene – oplevelser der både mentalt og fysisk stadig bor i hende. Selv siger hun, at hun mødte Gud i det mørkeste mørke i 2014 efter en alvorlig ulykke, hvor hun i flere døgn svævede mellem liv og død.

Hun er kendt for så forskellige roller som søvngængeren Karen i Lars Von Triers ”Riget Exodus”, Molly Andersen i ”Badehotellet”, Gudrun Fiil i ”Hvidstensgruppen” og som den ubehøvlede og grænseoverskridende præst i ”Rytteriet”.

Bodil Jørgensen har en lang karriere på Det Kongelige Teater bag sig og har medvirket i talrige film, teaterforestillinger og revyer. Og så har hun spillet med i en enkelt Far til Fire-film, der nær havde kostet hende livet, da hun blev livsfarligt kvæstet i en traktorulykke.

”Begge mine kraveben og bækkenet blev knust, der var brud på hofte og skamben, jeg brækkede alle mine ribben, slog mit hovedet så voldsomt, at det svulmede op til dobbelt størrelse. Jeg fik blødninger i lever og nyrer og begge lunger klappede sammen, så jeg faktisk var ved at drukne”.

I portrættet fortæller Bodil om ulykken, og hvad der skete i de døgn, hun svævede mellem liv og død – om mødet med Gud i det mørkeste mørke og om hvordan hun den dag i dag lever med ulykken – mentalt såvel som fysisk.

”Jeg synes jo, at jeg har fået en chance mere. Det betyder, at jeg skal gøre mig umage for at gøre det endnu bedre i det liv, jeg har tilbage”.

I portrættet dykker vi ned i højde- og lavpunkter i Bodils liv og karriere – fra dengang hun var skolens rødhårede mobbeoffer og til i dag, hvor hun er en af landets mest eftertragtede skuespillere

Udover Bodil selv medvirker Uffe Rørbæk, Carsten Colling, Martin Buch, Rasmus Botoft, Lisbeth Wulff, Anne-Grethe Bjarup Riis og Lars Von Trier.